Logo en video design www.ikverkendewereld.nl

Voor www.ikverkendewereld.nl heb ik een logo en introductievideo gemaakt. Dit is een website van Jeanette Lohnstein die de wereld rond reist en hierover schrijft op haar blog. Ze wou graag een video van haarzelf hebben waar ze zichzelf in voorstelt, en een logo om bij haar berichten neer te kunnen zetten.

Logo

Voor het logo hebben we samen overleg gepleegd. Uiteindelijke wouden we een logo design waarbij te zien was dat ze de wereld nog aan het verkennen was. Om deze reden leek het mij erg leuk om een logo met waterverf te maken, aangezien je hiermee een blurry effect kan creëren. Zo lijkt het alsof het onderste deel nog niet verkend is, en het bovenste gedeelte wel.

 

Video

De introductie wouden we persoonlijk houden, dus het is gewoon aan huis gefilmd, voornamelijk met de hond. Hiermee laat ze goed zien wie ze als als persoon en wat ze later wilt bereiken. Het logo is hier ook weer in verwerkt.

Youtube kanaal – Hulphond Nederland

Video’s Hulphond Nederland

Tijdens mijn stage bij Hulphond Nederland heb ik niet alleen veel grafisch vormgeving gedaan, maar heb ik ook hun Youtube kanaal beheerd en aangevuld. Hieronder de verschillende video’s die ik heb gemaakt voor promotie.

 

 

 

 

Project Drijfveer

Samen met 4 mede student collega’s heb ik de campagne Lettersoep gestart. Het idee van deze campagne was om awareness te creëren voor laaggeletterden en de laaggeletterdheid in Arnhem te verminderen door middel van cursussen. Ik heb voor deze campagne de posters en flyer gemaakt en een websiteontwerp gemaakt.

Flyer aanelkaar-01

 

poster kinderen

poster ouders

Website2

Video’s

Ook heb ik een video gemaakt als onderdeel van dit project. Deze video ging over de obstakels waar laaggeletterden tegenaan lopen wanneer ze een dagje uit willen. Ik heb de video zelf geschoten en geëdit. de video is hier te bekijken:

 

Hiernaast hebben we gezamenlijk een showreel gemaakt waarin we alle beelden gecombineerd hebben.

Project Humans of the Waal

Humans of de Waal was een project voor Erfgoed Gelderland. Het doel was om Museum het Valkhof aantrekkelijker te maken voor jongeren. In het museum zouden verschillende video’s afspelen waar vragen aan vast zaten die je via de app moest beantwoorden.
Tijdens dit project was ik offline designer en programmeur. Ik heb de applicatie in Flash verwerkt en ik heb het promotiemateriaal ontworpen. Dit waren flyers, posters en het ticket.

 

Humans of the Waal video’s

Ik heb tijdens dit project de gehele walktrough video gemaakt, namelijk de voice over, het filmen en de bewerking. Van de overige video’s heb ik delen gefilmd en bewerkt.

 

Project EXO – For the Refugee

Tijdens dit project hebben we een livestream gemaakt met vluchtelingen in de aandacht. Ik heb voor dit project het camerawerk gedaan tijdens de livestream, het regie, de visagie en het decor.

 

 

Ik heb meegeholpen met de laatste animatie. Ik heb meerdere objecten hiervoor gemaakt die te zien zijn in de animatie.

 

Voor het decor heb ik gifjes gemaakt die te zien waren op de achtergrond. De tafel heb ik zelf gemaakt door een blad te kopen en deze te zagen in een half ronde vorm.