Photoshop

Hieronder staan verschillende foto’s die ik in Photoshop gemaakt heb. Bij sommige foto’s heb ik kleine aanpassingen gemaakt, zoals onderwerpen die niet mooi op de foto stonden verwijderd. Bij andere foto’s heb ik iets totaal anders geprobeerd te maken, om het onderwerp nog meer te benadrukken.

Kaarten

Proces 
Informatie verzamelen > Schetsen > Uitwerken > Oplevering

Cliënt
Kaartje To Go

It’s a boy!

Geboortekaart jongen

Geboortekaart Meisje

Trouwkaart

Fietsend meisje

tekeningen

Etsy shop

Ik heb mijn eigen Etsy shop waar ik verschillende tekeningen op verkoop. Deze bestaat uit twee verschillende categorieën. De eerste zijn verschillende soorten meiden. In deze tekeningen probeer ik de gedachtes en emoties goed door te laten komen, zonder dat deze uitgedrukt worden in hun gezichten. Hiernaast verkoop ik verschillende soorten waterverf tekeningen. Deze combineer ik samen met handgeletterde teksten en kunnen gepersonaliseerd worden. Mijn Etsy shop is hier te vinden.

Emotions without a face

 

 

Meisje op de fiets

Fietsend meisje

 

Watercolor

 

 

Hij is van mij

Platenhoes Design

LP hoes – Paris

Van artist Terilekst heb ik tijdens mijn minor 360 design de opdracht gekregen om een coverhoes te maken voor de plaat van Ibrahin Maalouf met het lied Paris. Dit lied is de soundtrack voor de film Yves Saint Laurent. Aangezien het lied Paris heet en erg zwoel overkomt heb ik ervoor gekozen om de Eiffeltoren op de cover te zetten. Verder heb ik de voor en achterkant tegenstrijdig gemaakt door ze in dag en nacht te illustreren.

 

Hij is van mij

Ik wou de cartoon stijl van Kris Kross Amsterdam aanhouden en heb daar mijn eigen draai aan gegeven. Bij deze cover heb ik geprobeerd om de context van het lied nog wat meer te overdrijven. Er graait een vrouwenhand naar voren die hebberig verlangt naar de man. Deze is onbereikbaar voor haar en vandaar de verre schaduw op de achtergrond. Het is een agressieve hand omdat er concurrentie is, en ze bang is om hem kwijt te raken.
Hij is van mij

Your love

In de eerste plaats wou ik hier een jaren 80’s tintje aangeven, maar uiteindelijk heb ik er een wat moderner tintje aan gegeven. Ik heb geprobeerd de boodschap die in het lied verteld wordt te vertalen in het design. De cover laat zien dat liefde een zoektocht is, die alle kanten op kan gaan, maar net zo goed kan exploderen in iets moois. Aangezien er een rustige maar doorlopende beat in het liedje zit heb ik deze plaat redelijk minimalistisch gehouden met één duidelijk beeld.
Your Love

Handlettering

Handlettering is net zoals fotograferen een erg uitgelopen hobby van mij. Ik kan eigen gemaakte letters goed toepassen in mijn werk waardoor ik het goed kan combineren met mijn vakgebied.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Afstudeerproject Marketing Tilburg

Voor Marketing Tilburg heb ik onderzoek gedaan naar een digitale toolkit voor en over Tilburg. In deze toolkit staat content die gebruikt kan worden door voornamelijk bedrijven, zodat de juiste informatie wordt verspreid.

Proces 
Informatie verzamelen > Onderzoek > Evaluatie > Testen > Prototyping > Oplevering

Cliënt
Citymarketing Tilburg

Prototype

Hieronder is een screenshot te zien van het prototype dat ik heb uitgewerkt. Ik heb de gehele website zelf ontwikkeld in HTML en CSS, zowel als veel van de content die op de website staat. Hij is nog niet online te vinden, maar de planning is dat de toolkit eind 2018 gelanceerd zal worden.

 

Promotiemateriaal

Hiernaast heb ik ook wat promotiematerialen uitgewerkt voor de organisatie. Eén van deze promotiematerialen is het welkomstpakket waar informatie over de toolkit in te vinden zal zijn. In dit pakket is een flyer met uitleg over de toolkit en wat materialen die ook in de toolkit te vinden zijn.

Templates

Ook heb ik meerdere templates ontwikkeld die op de toolkit gedownload kunnen worden en die bedrijven zelf kunnen aanpassen met hun eigen content. Op deze manier hoeven ze niet zelf nieuwe content te creëren wat tijd scheelt voor de bedrijven en waarmee direct de juiste huisstijl wordt gehanteerd.

 

Website design trouwjurken website

Hieronder is het design te zien dat ik gemaakt heb voor een bruidswinkel gevestigd in Arnhem. De bruidswinkel wou zich meer gaan richten op de huidige inwoners in Arnhem en een bredere doelgroep aanspreken. Op de website zouden alle jurken die te koop zijn in de winkel op moeten komen te staan. Via de website kunnen de jurken niet gekocht worden aangezien de meeste bruiden de jurk toch willen passen. Vandaar dat je de jurk kan bekijken en een afspraak kan maken. Ik heb gekozen voor een sierlijk en simpel design met veel gebruik van fotografie.

Proces 
Informatie verzamelen > Onderzoek > Styleguide > Schetsen > Prototyping > Oplevering

Cliënt
Istanbul Bruidsjurken

Homepagina

 

Bruidsjurken pagina

Styleguide

Dit is de styleguide die ik van te voren heb gemaakt om een beeld te krijgen van de ideeën die ik in mijn hoofd verzameld had. Ik vind het zelf fijn om dit te doen zodat je hier altijd op kan terug vallen en niet uiteindelijk hele andere keuzes maakt.

Design Budget Kermis Tilburg

Voor de Budget Kermis in Tilburg is mij gevraagd of ik het logo, de posters, flyers en social media banners wou ontwerpen. De budget kermis vindt plaats van 10 mei tot 16 mei in Het Laar, te Tilburg.

Cliënt 
Citymarketing Tilburg

Logo design

Het logo heb ik gebaseerd op een combinatie van een euromunt en een reuzenrad. Ik heb speelse en strakke elementen met elkaar gecombineerd om het zo modern te houden.

Poster

In de poster is het logo het middelpunt met daaromheen verschillende elementen. Ik heb verschillende natuurelementen terug laten komen in flat design om het een vriendelijke indruk te geven, aangezien de voornamelijke doelgroep gezinnen zijn.

Facebook banner

De Facebookbanner heb ik simpel gehouden. Hier heb ik weer dezelfde elementen in terug laten komen als die te vinden zijn in de poster.

Mijn eigen lettertype

Seawater Brush Font

Tijdens mijn minor op Fontys heb ik naast een eindproject ook een persoonlijk project moeten afronden. Tijdens dit project mocht je zelf kiezen waar je mee aan de slag zou gaan, zolang je iets wat je interesseerde verder ontwikkelde. Ik heb ervoor gekozen om mijn eigen lettertype te creëren. Dit bleek nog een hele uitdaging waar ik veel uren in heb gestoken.

 

 

Het eindproduct

De Mode Draad flyer

De Mode Draad

Tijdens mijn minor aan Fontys mochten we als laatste project zelf kiezen waar we aan de slag mee wouden gaan. Super leuk en daarom koos ik ervoor om me op een groot probleem te richten: Fast fashion. We weten allemaal hoe slecht het er aan toe gaat in de kledingindustrie en toch doen we er bijna niks aan en blijven we volop kleding kopen. Ik wou dit graag aankaarten door middel van een campagne.

Om mezelf uit de dagen besloot ik om een website te gaan maken. Ik ben helemaal blank begonnen in HTML en CSS en kan zeggen dat ik erg blij ben met het eindresultaat. De website staat gewoon online en kan bezocht worden op www.demodedraad.nl. Op deze website is alles te lezen over duurzame en eerlijke kleding. Ook heb ik een eigen tas gemaakt van gerecycled textiel en op de website is uitleg te vinden zodat je zelf ook zo’n te gekke tas kan maken. Hiernaast heb ik veel aan offline promotie gedaan en verschillende soorten posters en flyers gemaakt.

Flyers en Poster

Tas Mode Draad

Flyer Mode Draad

De Mode Draad flyer

Logo en video design www.ikverkendewereld.nl

Voor www.ikverkendewereld.nl heb ik een logo en introductievideo gemaakt. Dit is een website van Jeanette Lohnstein die de wereld rond reist en hierover schrijft op haar blog. Ze wou graag een video van haarzelf hebben waar ze zichzelf in voorstelt, en een logo om bij haar berichten neer te kunnen zetten.

Logo

Voor het logo hebben we samen overleg gepleegd. Uiteindelijke wouden we een logo design waarbij te zien was dat ze de wereld nog aan het verkennen was. Om deze reden leek het mij erg leuk om een logo met waterverf te maken, aangezien je hiermee een blurry effect kan creëren. Zo lijkt het alsof het onderste deel nog niet verkend is, en het bovenste gedeelte wel.

 

Video

De introductie wouden we persoonlijk houden, dus het is gewoon aan huis gefilmd, voornamelijk met de hond. Hiermee laat ze goed zien wie ze als als persoon en wat ze later wilt bereiken. Het logo is hier ook weer in verwerkt.

Citymarketing Reykjavik

Ik heb tijdens mijn minor 360 design een gehele citymarketing bedacht voor de stad Reykjavik.

Als eerst heb ik een logo ontworpen voor de stad die de rust en prachtige natuur laat spreken. Vervolgens ben ik een styleguide gaan maken waarin de regels staan om dit logo toe te passen, welke lettertypes en kleuren er gebruikt worden, en hoe deze allemaal samen vorm gegeven moeten worden.

 

Stage – Hulphond Nederland

Tijdens mijn derde leerjaar heb ik stage gelopen bij Hulphond Nederland. Hier heb ik onder andere foto’s mogen maken, offline media vorm gegeven, video’s mogen filmen en editen, en animaties gemaakt.

Project Drijfveer

Samen met 4 mede student collega’s heb ik de campagne Lettersoep gestart. Het idee van deze campagne was om awareness te creëren voor laaggeletterden en de laaggeletterdheid in Arnhem te verminderen door middel van cursussen. Ik heb voor deze campagne de posters en flyer gemaakt en een websiteontwerp gemaakt.

Flyer aanelkaar-01

 

poster kinderen

poster ouders

Website2

Video’s

Ook heb ik een video gemaakt als onderdeel van dit project. Deze video ging over de obstakels waar laaggeletterden tegenaan lopen wanneer ze een dagje uit willen. Ik heb de video zelf geschoten en geëdit. de video is hier te bekijken:

 

Hiernaast hebben we gezamenlijk een showreel gemaakt waarin we alle beelden gecombineerd hebben.

Project Humans of the Waal

Humans of de Waal was een project voor Erfgoed Gelderland. Het doel was om Museum het Valkhof aantrekkelijker te maken voor jongeren. In het museum zouden verschillende video’s afspelen waar vragen aan vast zaten die je via de app moest beantwoorden.
Tijdens dit project was ik offline designer en programmeur. Ik heb de applicatie in Flash verwerkt en ik heb het promotiemateriaal ontworpen. Dit waren flyers, posters en het ticket.

 

Humans of the Waal video’s

Ik heb tijdens dit project de gehele walktrough video gemaakt, namelijk de voice over, het filmen en de bewerking. Van de overige video’s heb ik delen gefilmd en bewerkt.

 

Posters Eliros Mare Hotel

Design

Voor het hotel Eliros Mare in Kreta is mij gevraagd om twee posters te maken voor de shows die ze in de avond houden. Ik heb de posters erg strak en simpel qua design gehouden aangezien het hotel zelf ook deze uitstraling aanhoud. Wel wou ik de posters een beetje laten afwijken van deze huisstijl aangezien de posters gaan over de activiteiten van het animatieteam. Dit moet duidelijk naar voren springen. Wanneer ik de stijl te dicht bij de huisstijl van het hotel laat zullen gasten eerder denken dat het om een mededeling of iets dergelijks gaat. Vandaar dat ik veel vrolijke kleuren heb gebruikt die elke keer goed bij het thema aanspraken.

Proces 
Informatie verzamelen > Overleg > Schetsen > Uitwerking > Feedback > Oplevering

Cliënt
Eliros Mare Resort

 

Jukebox avond

 

Quiz avond

Poster Eliros

Redesign Dribble.com

Vanuit een webdesign bedrijf kreeg ik de opdracht om een redesign te maken voor de website Dribble.com. De officiële website ziet er op dit moment zo uit:

Ik vond dat de website zelf nog niet goed onder de aandacht werd gebracht. Het werk vond ik verder wel mooi tentoongesteld. Hun logo vond ik erg leuk en deze heb ik dan ook hetzelfde gehouden en de stijl van de website daar op gebaseerd.

 

 

Style magazine

Op mijn opleiding kregen we de opdracht om je eigen magazine uit te brengen en je stijl vast te leggen hierin. Ik heb hiervoor een logo gemaakt samen met een gehele huisstijl. Je kunt het gehele magazine hier bekijken.