Blog

Fotografie

Een Gouwe Ouwe: Mijn eerste camera

De eerste uit de reeks: Een gouwe Ouwe! Aangezien de ontwikkelingen van camera’s zo snel gaan leek het me leuk om camera’s uit verschillende tijdperken te bespreken. Ik bespreek camera’s van een aantal jaren geleden, maar zal ook de aller eerste camera’s bespreken. En natuurlijk krijgen de analoge camera’s ook een plekje in deze reeks.

Konica Minolta

De eerste camera die ik wil benoemen is mijn eigen eerste camera. Deze camera kreeg ik van mijn vader rond 2010. Het was op dat moment al een oude camera en aangezien hij een nieuwe kocht mocht ik zijn oude overnemen. Dit was een Konica Minolta Dynax 5D. Hier zat een 18-70 mm lens op, verder ook de enige die ik erbij had.  De camera was op de markt gebracht in 2005. Dit is dus al een behoorlijk oudje, maar werkt op de dag van vandaag nog steeds! Dat hoor je niet meer zo vaak van de camera’s die een stuk later zijn uitgebracht. Grootte kans dat je nog nooit van dit merk gehoord hebt, want het is ook geen specifiek camera merk. Konica Minolta levert verschillende tech producten. Tegenwoordig richten ze zich voornamelijk op printers. In 2006 hebben ze alles met betrekking tot camera’s overgeheveld aan Sony aangezien ze zichzelf meer wouden specialiseren op hun core business. Dit zal dan ook één van de laatste camera’s zijn geweest die het merk heeft uitgebracht.

Met deze camera is mijn liefde voor fotografie begonnen. Toen ik begon met fotograferen had ik nog helemaal geen behoefte om portretten vast te leggen maar was ik voornamelijk bezig om foto’s van de natuur en mijn omgeving te maken. Ik ging me richten op natuurlijk- en stil leven fotografie. Ik was vaak in de tuin te vinden om foto’s te maken van de bloemen. Hieronder zie je een foto die ik gemaakt heb met deze camera.

Roos Eerste Camera

Specificaties

Zoals je kan zien is de foto niet optimaal scherp, maar de kwaliteit is natuurlijk een stuk minder dan wat we kunnen verwachten van de camera’s die we tegenwoordig bij ons dragen. Ter vergelijking: De camera legt 6 miljoen pixels vast waar de camera die ik nu gebruik 20,9 miljoen pixels vastlegt. De bestanden konden alleen als MRW of JPEG opgeslagen worden. De camera moest ik met een kabel aan mijn computer verbinden, want in deze camera ging geen klein geheugenkaartje die we tegenwoordig gewend zijn. Je kon de camera niet op afstand bedienen, had geen live view en de helderheid kon niet automatisch ingesteld worden. Verder had hij wel veel verschillende voorinstellingen wat dit een goede beginnerscamera maakte. Uiteindelijk heb ik deze camera niet erg lang gebruikt, voornamelijk aangezien het toen der tijd al een oud model was en hij niet altijd meer goed meewerkte. Nu ligt de camera bij mijn collectie als decoratie. Dit is zeker een oudje die je niet meer zo snel voorbij zal zien komen op de rommelmarkten.


 

Fotografie

Portugal 2019

Het fotogenieke Portugal

Wanneer ik op vakantie ga is er alsnog nooit een moment dat ik mijn camera neerleg. Ik ben altijd op zoek naar de mooiste plekken om te fotograferen en zo kan ik mijzelf op vakantie blijven ontwikkelen. Fotogenieke plekken vinden in Portugal was dan ook niet moeilijk en ik heb behoorlijk wat plekken afgereisd. Vandaar leek het me leuk om de mooiste fotoplekken van Portugal met jullie te delen!

 

Porto

Porto is de stad die ik als eerst bezocht heb. Wat je hier niet kunt missen is het uitzicht over de stad vanaf de andere kant. Porto heeft een erg mooie brug met twee verschillende delen. Het bovenste deel is geschikt voor wandelaars waardoor je vanaf daar erg mooie foto’s kan maken.

 

Sintra

Wanneer je van wandelen houd moet je het plaatsje Sintra bezoeken. Het cultuurlandschap van Sintra staat op de Unesco werelderfgoedlijst. Er zijn meerdere gotische kastelen en gebouwen te vinden die zeker het waard zijn om te bezoeken en er zijn verschillende parken en tuinen op de route te vinden. De kastelen staan wel behoorlijk ver uit elkaar, dus als je echt alles op de voet wilt gaan bezoeken moet je wel rekening houden met een wandeltijd van langer dan een uur.

 

Lissabon

Lissabon was toch wel echt het pareltje van Portugal. Ik kan moelijk 1 hoogtepunt opnoemen aangezien de hele stad er prachtig uit ziet. Neem lijn 28 van de tram en je komt langs alle hotspots. Een erg mooie plek om de gehele stad vast te leggen is bovenop de Arco Da Rue Augusta. Dit is al een prachtig gebouw van zichzelf, maar bovenop kun je ook de stad en het plein goed vastleggen.


Wat ook een aanrader is, is om het Mosteiro Dos Jerónimos te bezoeken. In dit prachtige gebouw is de gotische stijl van Lissabon erg goed te zien. Het is wel wat verder van het centrum vandaan, maar je kunt dit combineren samen met andere hotspots in de buurt zoals het Berardo Collectie Museum.
Hiernaast mag de roze straat voor onze Instagram natuurlijk niet vergeten worden. Hij mag ondertussen wel weer een nieuw verflaagje gebruiken, maar het is altijd leuk om hier foto’s te maken.

 

Peneda-Gerês National Park

Dit nationale park is te vinden helemaal bovenin Portugal. Het uitzicht is hier prachtig en wanneer je hier naar toe gaat kan je ook de waterval in Cascata Tahiti bezoeken. Dit levert niet alleen mooie plaatjes op, maar je komt er ook helemaal tot rust.

 

 

 

Over mij

VIVA400 visionista 2019!

Genomineerde

Voor diegene die het toch op een of ander manier gemist hebben: Ik ben genomineerd voor de Viva400 Visionista! Gister heb ik mijn eigen merk mogen pitchen in Zandvoort en heb ik een gigantische leerzame dag gehad. Ik ben geëindigd als 1 van de laatste 30 kandidaten, wat ik echt een eer vind, want er zaten nogal wat powervrouwen tussen!

Workshops

De dag begon met een workshop lichaamsintelligentie van Susanne Klappe. Wat een energieke en positieve vrouw is dat! Zo kregen we tips om jezelf te ontspannen voor een grote presentatie en hoe je jezelf een boost kan geven wanneer je je even down voelt. Met zijn alleen stonden we rare bewegingen uit te voeren, maar ik kan zeker zeggen dat ik me na deze oefeningen een stuk relaxter voelde.

Hierna werden we klaargestoomd voor onze pitch door Nathalie Mangelaars van Pitchqueen. Zij legde uit wat je het beste kon benoemen tijdens de pitch en hoe je jouw boodschap het beste kan overbrengen. Dit was echt super leerzaam en ik heb ook voor mijzelf een stuk duidelijk kunnen krijgen hoe ik mijzelf wil positioneren. Ik ben dit nog steeds aan het finetunen. Wel heb ik een duidelijke boodschap kunnen creëren in het feit dat ik niet alleen een fotografe of vormgever ben, maar een verhalenverteller.

Chris Potter van Bureau Beaufort gaf een workshop over personal branding. Zij legde uit wat voor manieren je kunt gebruiken om jezelf neer te zetten en hoe jij als merk gezien wilt worden. Eén van de opdrachten de we kregen was om iemand die je nog niet kende en nog helemaal niet gesproken had 3 seconden in de ogen aan te kijken.  Vervolgens moest je een paar eigenschappen van die persoon opschrijven. Ik had nooit verwacht dat door alleen te kijken naar iemand, je zo goed kan inschatten wat voor persoon er voor je zit. De persoon die mij in de ogen keek had de eigenschappen lief, nieuwsgierig en lef opgeschreven. Eigenschappen waarvan ik zelf vind dat die goed bij mij passen. Ook andersom waren ze goed uitgekomen.

Na onze pitch leerden we van Kirsten Jassies over Personall branding op social media. Zij ging voornamelijk de diepte in over Instagram Stories en het vloggen. Wat mij hier het meeste van is bijgebleven is het toevoegen van een terugkerend thema op je social media. Dit kan zijn een miniserie, tip van de week, of een persoonlijke update. Als oefening moesten we onszelf filmen, iets wat ik nog steeds super ongemakkelijk vind. Ik blijf hier gewoon lekker doortypen, ben ik veel beter in

Powervrouwen

Iedereen die aanwezig was had echt geweldige ideeën. Stuk voor stuk waren al deze vrouwen wereldverbeteraars. Ik vond het super interessant om alle ideeën aan te horen.

Ben jij benieuwd wie de winnaar wordt van de VIVA400 Visionista 2019? hou dan vooral de hashtack #VIVA400visionista op Instagram in de gaten!

 

 

 

Springende foto Fotografie

Hoe maak je mooie foto’s voor social media?

Terwijl de één er helemaal niet van houdt om de camera in zijn of haar gezicht te krijgen, kan de ander er niet genoeg van krijgen. Maar mooie foto’s maken voor je social media kan best een uitdaging zijn. We hebben altijd een camera op zak waar bij velen wel duizenden foto’s op staan, maar instaproof zijn ze zeker niet allemaal. in dit bericht een paar tips om jouw social media naar een hoger niveau te tillen!

 

Let op het weer

Meestal bedenk je op het moment dat je graag wat foto’s wilt gaan maken, bijvoorbeeld omdat je make-up er zo goed op zit. Toch is het echt een voordeel wanneer je van te voren een datum prikt en daarbij let op de weersomstandigheden. Met erg warm weer en een volle zon zul je veel harde schaduwen in je gezicht krijgen, terwijl wanneer het weer slecht is, bijvoorbeeld bewolkt of regen, zul je weer onscherpe foto’s krijgen. Ik vind de foto’s zelf het mooist wanneer het een beetje lenteweer is en de zon zacht schijnt.

Jongen op bankje

 

Blijf niet doorklikken

Wanneer je die ene leuke foto hebt, heb je hem. Wanneer je er vervolgens nog 10 bijmaakt in dezelfde houding is het alleen maar meer werk voor jou wanneer je ze gaat uitzoeken. Dit is iets wat ook nog steeds moeilijk blijft voor mijzelf, want je wilt er zeker van zijn dat je dat perfecte plaatje hebt vastgelegd. Kijk daarom tussendoor even de foto’s door of je er tevreden mee bent, en begin daarna met de volgende serie.

Springende foto

 

Kies je outfit

Meestal let je voordat je foto’s gaat maken wel goed op wat je aan gaat doen aangezien je er goed uit wilt zien. Maar hou ook rekening met de omgeving waar je de foto’s gaat maken en hoe je de foto’s over wilt laten komen. Als je bijvoorbeeld in een grasveld foto’s wilt gaan maken is het niet slim om iets groens aan te doen. Het klinkt vanzelfsprekend maar hier wordt weinig over nagedacht van te voren. Misschien heb je al een idee in gedachten over hoe je wilt dat de foto’s er uit komen te zien. Stel je wilt voor een moody kleuren palet gaan. In dat geval kun je het best geen witte of felle kleuren aantrekken. Ik stem zelf altijd van te voren af met degene met wie ik foto’s ga maken voor wat voor stijl diegene wilt gaan en dan hou ik daar vervolgens rekening mee wanneer ik de locatie bepaal.

Zorg voor back-up

Het is altijd handig als je iemand meeneemt om foto’s te maken in plaats van dat je je camera of telefoon ergens in de bosjes moet plaatsen. Vraag een goede vriend of vriendin mee zodat het niet ongemakkelijk voor je voelt wanneer je allerlei poses uit probeert. Het leukste is nog wanneer de ander ook graag foto’s wilt hebben en jullie kunnen afwisselen. Zo ontstaat er een leuke sfeer en is het een stuk minder erg wanneer de ander om je moet lachen, want diegene mag erna.

Have fun!

Wanneer je foto’s gaat maken hoeven dit echt niet hele stijve foto’s te worden. Zelf al ga je op pad om foto’s te maken voor je LinkedIn profiel kun je je alsnog helemaal uitleven. Wees creatief, neem props mee en maak er een leuke ochtend/middag/avond van. Het worden alleen maar leukere foto’s wanneer je je echte glimlach laat zien. Blijf dus vooral niet bezig om die ene pose er perfect op te krijgen maar probeer wat ongeforceerde foto’s te maken. Draai wat in het rond, spring, ren, val in het gras, etc. De foto’s die je maakt zul je waarschijnlijk vaak gaan terug zien dus is het alleen maar prettig als je er met fijne herinneringen aan kan terug denken!

Heb je na deze blog nog steeds geen idee hoe je het moet gaan aanpakken? Stuur me dan even een berichtje en dan kunnen we samen op pad om mooie foto’s te maken!

lenteshoot riet Fotografie

Fotograferen met tegenlicht

Lente fotoshoot

Wat een heerlijk weer is het aan het worden! Ik had ontzettend zin om een lenteshoot te doen en gelukkig stond er 1 op de planning. Ook al is het heerlijk om in de zon foto’s te maken, kan het ook moeilijk zijn om zo’n volle zon in je lens te krijgen. Vandaar dat ook steeds meer mensen fotograferen met tegenlicht. Maar hoe pak je dat het best aan?

lenteshoot riet

Wat is tegenlicht?

Tegenlicht fotograferen is eigenlijk niks meer dan dat je de zon achter je model hebt staan. Dit zorgt ervoor dat er minder schaduwen zijn aangezien het licht minder hard is. Ook krijg je in het algemeen minder lichtval aangezien je focust op het ‘donkere’ onderwerp. Dit maakt het onderwerp weer een stuk zachter. Fotograferen met tegenlicht kun je het beste in de ochtend of avond proberen, wanneer de zon al wat lager staat. Op deze manier kun je ook proberen om de zon recht achter je model te plaatsen, waarmee je het engeltje effect kunt creëren. Wanneer de zon hier nog niet laag genoeg voor is zorg je ervoor dat deze net uit je lens is. Je kunt ervoor zorgen dat de zon net boven de foto zit, maar wanneer deze daar weer juist te laag voor is kan je ook gewoon wat naar links of rechts focussen, zolang de zon maar niet in je lens schijnt! De foto hieronder heb ik vanuit een erg laag punt gemaakt waardoor ik makkelijk de zon boven het bereik van mijn lens kon houden.

Hier stond de zonLenteshoot bloemen

Het verschil met achterlicht

Op de foto hieronder zie je een voorbeeld wanneer de zon achter de camera schijnt, en dus in het gezicht van de persoon die je fotografeert. Het grote verschil in deze foto’s is dat je veel meer contrast, maar ook schaduwen krijgt. Ook kleuren komen heel anders uit in deze foto. Welke manier van fotograferen je mooier vindt is persoonlijk. Het is niet dat de één juist is en de ander fout. Het beste is om er gewoon mee te gaan experimenteren zodat je er achter komt wat jij het fijnst vindt.

lenteshoot paardenbloemen

 

Ben jij nou helemaal gek op de tegenlicht foto’s? Stuur me dan even een berichtje of kijk op mijn pagina algemene voorwaarden voor de prijzen. Wie weet hangt er dan binnenkort ook een prachtige foto van jou aan de muur!

Illustratie Design

Mijn eigen winkel staat online!

Na druk bezig te zijn geweest is het nu zo ver. Ik heb mijn eigen online winkel! Ik verkoop mijn eigen illustraties (en in de toekomst misschien ook foto’s) via het platform Etsy.

De meeste mensen zullen Etsy wel kennen. Alles wat handgemaakt, vintage, custom en/of uniek is kun je op Etsy vinden. Je vindt veel eigen gemaakte ontwerpen op de site, maar ook craft supplies, kleding en sieraden zijn er te vinden. Ik ben dol op Etsy en ben dan ook blij dat ik mijn eigen winkel heb op dit creatieve platform.

Mijn winkel kun je bezoeken via deze link. Op dit moment verkoop ik verschillende illustraties van meisjes die ik heb gemaakt, en waterverf creaties met handlettering. Ik zou het erg leuk vinden als je de tijd wilt nemen om even een kijkje te nemen!

Illustratie koffie

Statue of Liberty Reizen

NEW YORK

Voor 2 weken lang ben ik op vakantie geweest in New York. Genoeg tijd dus om alle leukste hotspots te bezoeken. Ik heb dan ook een lijst samengesteld van de naar mijn mening leukste hotspot in New York.

 

6. Memorial Museum

Het memorial museum is nou niet bepaald leuk te noemen, maar eerder heel indrukwekkend. Het museum gaat over de 9/11 aanvallen. Het gebouw is voornamelijk onder de grond gebouwd, op de plek waar de twee torens eerst gestaan hebben. Boven de grond zijn de memorial monumenten te zien, maar onder de grond hebben ze geprobeerd zo veel mogelijk onderdelen van het gebouw te redden. Van daar dat je nog grote stukken van de gebouwen kunt bewonderen. Ook het monument is zeker waard om even te bekijken. Op de ring van de twee gebouwen zijn alle namen geschreven die omgekomen zijn tijdens de aanvallen. Het monument is gratis te bezichtigen. Wanneer je ook het museum in wilt kun je het best op dinsdagavond gaan, dan is het namelijk gratis.

911 memorial

 

5. Central park

Ik had central park voornamelijk op mijn lijstje staan aangezien ik net zoals vele andere toch even de Gossip Girl hotspots wou nalopen. Voornamelijk het Bethesda Terrace stond hoog op mijn lijstje aangezien dit de plek is waar Chuck en Blair uit de serie getrouwd zijn. Hiernaast is het ook gewoon heel fijn om even te ontsnappen aan de drukte van New York. Want ook al wist ik dat de stad hectisch zou zijn, was het erg fijn om me even in een wat rustigere omgeving te bevinden.

Central Parc New York

 

4. Top of the rock

Top of the Rock is eigenlijk vergelijkbaar met het Empire State Building, maar 10 keer minder druk waardoor je veel beter kunt genieten van het uitzicht. Met een lift ga je gigantisch snel omhoog waar je vervolgens de skyline van New York kan bewonderen. Doordat we zowel naar Top of the Rock en het Empire State Building zijn geweest hebben we de skyline zowel overdag als in de avond kunnen bewonderen.

Empire State Building

 

3. Cruise over de rivieren van Manhatten

Aangezien we een Citypas hadden genomen konden we kiezen om het statue of liberty te gaan bekijken, of om een cruise te nemen over de revieren van Manhatten. Ik ben erg blij geweest met de keuze die we hierin gemaakt hebben. Niet alleen omdat je op deze manier het statue veel beter vast kan leggen, maar ook omdat je er een prachtig uitzicht van de skyline bij krijgt. Als je goed kijkt kun je op de foto hieronder de mensen zien die de boot hebben genomen naar het statue of liberty zelf.

Statue of liberty

 

2. American Museum of Natural History

In eerste instantie wou ik helemaal niet naar het American Museum of Natural History. De enige reden dat deze op ons lijstje stond was aangezien dit het museum is waar de film ‘Night in te Museum’ zich afspeelt. Uiteindelijk vond ik dit het leukste museum waar we zijn geweest tijdens onze periode in New York. Niet alleen zijn er veel dieren te bewonderen in dit museum, maar ook de geschiedenis van het universum, onze aarde en belangrijke gebeurtenissen in het verleden spelen een grote rol. Hiernaast kun je er ook verschillende films bekijken. De film die wij hadden gekozen ging over het ontstaan van het universum, die we bekeken in een koepel met een 180° scherm breed.

Elephant

 

1. Empire State Building

Desondanks het in mijn geval gigantisch druk was, en we uren moesten wachten voordat we überhaupt boven waren, staat het Empire State Building toch bovenaan mijn lijstje. Nou moet ik toegeven dat deze ervaring ook tien keer mooier is geworden aangezien het sneeuwde toen we eindelijk bovenaan het gebouw gekomen waren. Het Empire state building hebben we laat in de middag bezocht, om zo de zonsondergang mee te kunnen maken. We zijn gebleven tot het geheel donker was en dit is erg mooi om te zien vanaf zo’n hoog punt in de stad. Hiernaast is het gebouw van binnen ook erg interessant om te bewonderen en is het voor een lange tijd het hoogste gebouw van New York geweest.

New York Skyline

 

Ja, er mist nog wat behoorlijk in mijn lijstje, bijvoorbeeld times square, de Public Library en de Brooklin Bridge, maar dan zou ik nog wel even door kunnen gaan. Dit is het lijstje waarvan ik zeg dat je dit niet kunt missen wanneer je een tripje maakt naar New York. En wanneer je in de kerstperiode gaat, vergeet dan vooral niet de kerstboom op het Rockefeller Plaza te bewonderen.
Een video over mijn avonturen in New York volgt snel!

Rookbommen photoshoot Fotografie

Fotograferen met een rookbom

Je ziet het de laatste tijd steeds vaker voorbij komen, en ook ik wou het graag een keer proberen. Vandaar dat ik op pad ben gegaan samen met mijn model, en wat rookbommen om te kijken of wij ook een magisch effect konden creëren.

 

Soort rookbom

Ik heb ervoor gekozen om met witte rookbommen te werken, om zo een mistig effect te creëren op deze herfstige dagen. Van te voren heb ik wat research gedaan over het gebruik van rookbommen. Het is op de meeste plekken gewoon toegestaan om ze af te steken. Let er wel op dat je op een open plek staat en dat de rook zich niet ergens kan ophopen. Ik heb de rookbommen die ik zelf heb gebruikt online besteld aangezien ze in de winkel niet zo makkelijk te verkrijgen zijn.
De rookbommen die ik gebruikte waren schijfjes die je op de grond neer moet leggen. Wat ook veel gebruikt wordt de laatste tijd zijn rookfakkels. Deze kun je wel vasthouden waardoor je de richting van de rook wat beter kunt sturen.
Wat belangrijk is voor wanneer je zelf rookbommen wilt gaan gebruiken is dat je een dag uitkiest met weinig wind en dat je naar een open plek toe gaat. Wanneer je bij een openbaar gebouw gaat fotograferen zou ik hier eerst even toestemming vragen, maar wanneer je naar het bos gaat hoef je je daar niet druk om te maken.

 

De shoot

Tijdens de shoot heb ik ook wat normale foto’s gemaakt, om er eerst even in te komen. Vervolgens zijn we een open plek in het bos gaan zoeken om hier de bommen af te steken. We liepen tegen een erg mooie afgehakte boomstronk aan waar ik besloot de rookbommen op te leggen. Op deze manier zou de rook ook wat hoger terecht komen voor wanneer de rook niet genoeg zou gaan opstijgen.

Rookbommen photoshoot

Het bleek dat de rookbommen geen lange werking hadden. Ook verschilde dit heel erg per rookbom. De een deed het 20 seconden, terwijl de ander al na 5 seconden uit was. Gelukkig had ik de wind van te voren al goed ingeschat waardoor de rook goed bij het model terecht kwam. Aangezien je een erg korte tijdsperiode hebt om foto’s te maken moet je van te voren goed doornemen welke poses het model moet gaan aannemen.

 

Rookbommen shoot

 

Ik vond het erg leuk om de rookbommen uit te proberen en ga dit nog zeker vaker doen. Heb jij nou ook interesse in een shoot zoals deze? Neem dan even contact met me op!

Elafonisi beach Reizen

Kreta – De toeristische hotspots

Na twee maanden in Kreta gezeten te hebben kan ik toch wel zeggen dat ik behoorlijk wat te weten gekomen ben over dit prachtige eiland. Ik heb hier gewerkt als animator in een 5 sterren hotel, in het kleine plaatsje Kavros. Dit licht aan de noordkust van Kreta dichtbij het plaatsje Georgioupolis. Een van mijn taken als animator was om een praatje te houden met de gasten, die met alle plezier alle mooie plekken van het eiland met mij wouden delen die ze bezocht hadden tijdens hun vakantie. Natuurlijk ben ik er zelf ook meerdere malen op uit geweest om het eiland te verkennen. Vandaar dat ik ook graag mijn favoriete plekken in Kreta met jullie deel.

 

Rethymno

Ik zat tussen twee grote plaatsen in: Chania en Rethymno. Rethymno was 20 minuten met de bus. Een retourtje kost €6,- wat aan de prijzige kant is en de bus is 9 van de 10 keer te laat. Dan hebben we het niet over Nederlandse begrippen zoals 2 a 3 minuutjes te laat, maar 10 tot 20 minuten. Een taxi is ook af te raden, deze zijn al helemaal prijzig. Wat je het beste kan doen wanneer je er een dagje op uit wilt, is een auto huren. Je kunt al een auto huren voor €30,- en je kunt dan meteen meerdere plekken bekijken. In rethymno heb je het bijvoorbeeld na een paar uur wel gezien. Wel is het zeker de moeite waard om hier even een stop te maken. De schattige winkelstraatjes zijn het zeker waard om even tussendoor te lopen. Hier vind je niet alleen de saaie standaard souvenirwinkels maar ook genoeg grote merken. Let wel op de tijd dat je gaat want op veel dagen gaan de grote winkels rond een uur of 3 dicht.
Daarnaast is de haven het zeker waard om even een kijkje te nemen. Hier kun je heerlijk plaats nemen op een van de terrasjes en uitkijken over het water en de vuurtoren.

vuurtoren Rethymno

 

Chania

Chania was ook niet ver weg voor mij. Met de bus duurde het 45 minuten. Wil je een keer echt shoppen? Dan is Chania de stad voor jou. Maar wat ik zo mooi vond aan Chania is de haven. Voor de haven heb je een inkeping die rond loopt waardoor je prachtig kunt kijken op alle gekleurde huisjes en terrasjes die aan de haven gevestigd zijn. Ook tussen deze huisjes is het prachtig wandelen, met typische Griekse straatjes en terrasjes. Bij de haven zijn er volop souvenirwinkeltjes te vinden, dus als je daarnaar opzoek bent slaag je hier zeker.

Chania haven

 

Preveli

Preveli is een strand in het zuiden van Kreta. Erg makkelijk te bereiken wanneer je in het noorden van Kreta zit. Preveli wordt ook wel het palmenstrand genoemd aangezien er een prachtig palmenbos achter zit waar je doorheen kan wandelen. Dit strand is dus zeker niet alleen voor de zonliefhebbers onder ons. Ook is een duik in het water erg aan te raden. Het water hier is prachtig blauw en wanneer je richting de rotsen zwemt zijn hier meerdere inkepingen waar je op ontdekking kunt.

Preveli

 

Elafonisi

Elafonisi wordt ook wel het roze strand genoemd. Dit aangezien er roze steentjes tussen het witte zand liggen, waardoor voornamelijk bij het golvende water het strand roze lijkt. Helaas nemen veel toeristen het zand mee naar huis waardoor het elk jaar steeds minder gekleurd wordt. Elafonisi is wel echt een toeristische trekpleister dus wanneer je in het hoogseizoen gaat zal het behoorlijk druk zijn. Ik raad je dan ook aan om niet met een touroperator te gaan die pas laat in de middag aan komt maar om een auto te huren zodat je al vroeg een mooi plekje kunt bemachtigen.

Elafonisi beach

 

Ballos & Gramvousa

Voornamelijk Gramvousa is echt een aanrader en de tocht is het zeker waard wanneer je op de top van dit eiland staat. Aangezien Gramvousa een eiland is moet je hier met de boot naartoe. Veel touroperators bieden Gramvousa en Ballos samen aan aangezien het zo dicht bij elkaar licht, maar Ballos zou je ook gewoon met de auto kunnen bezichtigen. Dit is alleen niet voor mensen die slecht ter voet zijn, want je moet een behoorlijke klim naar beneden maken voordat je bij het eiland terecht komt. Wanneer je met de boot gaat is dit dan weer niet het geval. Op het eiland Gramvousa kun je een behoolijke klim naar boven maken, waar je vervolgens kunt uitkijken over het hele eiland. Ook Ballos en andere kleine eilanden kun je hier goed bekijken. Wanneer je graag alleen naar Gramvousa wilt kun je aan de kust een kaartje voor de boot kopen.

 

Video

Ik heb een video gemaakt over mijn tijd in Kreta:

Biertuin Pest Reizen

Sziget 2018 – Boedapest

Wat is Sziget?

Ten eerste, voor wie geen idee heeft wat Sziget is (Shame on you!): Sziget is één van de grootste muziekfestivals in Europa. Het vindt plaats in Boedapest op het Óbuda-eiland tussen Boeda en Pest in. Het duurt zeven dagen en de vetste en grootste artiesten komen langs.

Ik ben zelf de gehele week gegaan en heb er zelfs nog wat dagen aan vast geplakt. We hebben het early bird ticket erbij geboekt waardoor je drie dagen van te voren het terrein op kan, en na het festival hebben we nog een hostel geboekt. We hebben dus naast het festival ook behoorlijk wat van Boedapest zelf kunnen zien.

Boedapest

Boedapest is samengesteld uit twee delen, Boeda en Pest. De Donau loopt recht door de stad heen en scheidt deze twee gebieden van elkaar. Boedapest is een erg toeristische stad met veel bezienswaardigheden. De bekendste bezienswaardigheid is waarschijnlijk toch wel het parlement. Dit is een erg indrukwekkend gebouw en is erg goed te zien vanuit Boeda.

Parlement Boedapest

 

Hiernaast zijn er erg veel mooie gebouwen te vinden in het heuvelachtige gedeelde van de stad, namelijk Boeda. Hier is onder andere de Burcht van Boeda, de Sint Stefanusbasiliek en het heldenplein te vinden.

Wanneer je liever gaat shoppen of de leuke barretjes en kroegen wilt opzoeken ben je in Pest op de juiste plek. Hier zijn veel ruïne pubs en biertuinen te vinden. Ook kun je hier terecht voor de botanical garden waar je prachtige foto’s kunt maken en is er een grote markthal met verschillende eettentjes.

Biertuin Pest

Sziget

Het terrein is echt gigantisch maar na drie dagen stond er op echt elk leeg plekje wel een tent. Er waren erg veel dingen te ondernemen. Natuurlijk stond het vol met eettentjes en barretjes, maar hiernaast kon je ook genoeg andere dingen vinden. Er was een gehele artzone waar je onder andere tassen kan maken, collages, en je eigen stencil zodat je bijvoorbeeld je t-shit kan bedrukken. Hiernaast kan je ook gewoon naar het strand waar ook een podium te vinden is, en kun je naar het circus!

Artzone Sziget

Onder andere Zara Larson, Gorillaz, Lana del Rey en Jellow Claw waren van de partij. De artiesten waar ik zelf erg enthousiast over was waren Bastille, Clean Bandit, Shawn Mendes en Dua Lipa.

 

Bekijk hier de video die ik gemaakt heb over mijn ervaring in Boedapest: